Sisteme automate de compensare a energiei reactive

SERTIM ELECTRIC produce tablouri pentru compensare energiei reactive.

Ce este energia reactiva?

  Consumul de energie electrica se caracterizeaza prin doua marimi: energie activa si energie reactiva. Energia activa se consuma in scopuri utile, avand efecte utile (exemple: functionarea motoarelor electrice, incalzire, iluminat etc). Energia reactiva doar circula intre consumator si furnizorul de energie si nu se consuma efectiv.

 Avantajele bateriei automate de condensatoare:
  1. Elimina penalitatile de pe factura de energie electrica datorate energie reactiva inductiva.
  2. Eliminarea poluarii retelelor de distributie a energiei electrice.
  3. Cresterea factorului de putere din reteaua de alimentare a consumatorilor, ceea ce inseamna economie de energie activa.
  4. Stabilitatea tensiunii in lungul cablurilor si scaderea probabilitatii de aparitie de defecte la consumatori.
  5. Randament ridicat al echipamentelor electrice racordate la retea.

Recomandari SERTIM ELECTRIC in utilizarea sistemelor automate de compensare a energiei reactive
 Amortizarea investiției este sub 1 an de zile pentru echipamentele profesionale. Achiziția inițială mai ieftină, poate cauza probleme pe durata de viață a investiției.
  Dimensionarea necorespunzătoare a echipamentelor sau o configurare necorespunzătoare a treptelor pot limita performanțele noii instalații sau pot conduce la fenomene extrem de neplacute: supracompensare sau amplificarea distorsiunii armonice.

 SERTIM ELECTRIC produce configuratii individualizate pentru fiecare soluție în parte. Prețul lor se amortizeaza in general in cateva luni din economiile obtinute prin eliminarea componentei de energie reactiva din factura.
 schema-baterie